Tecflow Engine Flush

000369 Tecflow
250ml
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
  • Beschrijving

Engine Flush

Tecflow Engine Flush is een oliesysteem reiniger die alle door  motorolie gesmeerde delen in de motor reinigt, waardoor directe vervuiling van nieuwe olie na verversing door achtergebleven resten voorkomen wordt.

Beschrijving:

Reinigen van het oliesysteem / motorblok is geen overbodige luxe zoals vaak wordt beweerd, en zeker niet bij nieuwere type motoren. Vervuiling kan zeer schadelijk zijn, met name voor auto's met hydraulische klepstoters. Vervuiling kan een verminderde oliedruk veroorzaken in de galerij die de hydraulische stoters voedt. De vulling van de hoge drukkamers is dan niet volledig zodat speling ontstaat tussen de nok en bovenzijde klepsteel hetgeen goed hoorbaar is. Vervuiling kan ook tot gevolg hebben dat de kogel de hoge drukkamer niet meer goed afsluit, hetgeen tikken van de hydraulische stoters veroorzaakt.

Behandelingsmethode:

U voegt Engine Flush toe aan de motor olie en laat de motor vervolgens 30-45min stationair lopen. Hierdoor verspreid de Flush zich door de motor en heeft het de tijd alle vervuiling schoon te maken en de soms dikke lagen drab te verspreiden door de motor olie. Hieronder staat een lijst van de belangrijkste eigenschappen van de engine flush:

Hierna tapt u alle olie af en vervangt u dit door nieuwe olie. Het is ook noodzakelijk om het oliefilter hierna te vernieuwen. Veel vuil wordt opgevangen door het olie filter en dat verstopt het filter.

 Eigenschappen:

- reinigt de olie schraapveer en maakt vastzittende hydraulische klepstoters weer gangbaar
- voorkomt vervuiling van nieuwe olie door achtergebleven resten
- reinigt de oliepomp, pompzeef en overdrukventiel
- reinigt de opvoerleiding naar de nokkenas
- reinigt alle oliekanalen waardoor de oliedruk optimaal blijft
- reinigt opgehoopt vuil bij de oliezender
- bevat EP en anti-corrosie additieven voor een extra bescherming

TOEPASSING:

- Alle benzine- en dieselmotoren met of zonder Turbo
- Alle stationaire motoren

Product code: 000369